Benoit Fortunato, vice-campionul mondial de enduro juniori, sedus de potenţialul piloţilor români

După ce a condus un prim stagiu de enduro în munţii Ciucului, la Ciumani, Benoit Fortunato a revenit în România pentru a continua programul de antrenament al câtorva dintre cei mai buni piloţi din România. Este vorba despre Sorina Sandu, Ervin Kovacs şi Tudorel Cristea, susţinuţi de Patrick Moto, primii sportivi români care au alergat şi punctat în Campionatul European de Enduro.

Antrenamentele au avut loc în imediata apropiere a Buzăului, la Sărata Monteoru, între 12 şi 16 noiembrie şi au fost deschise tuturor pasionaţilor de enduro, piloţii amatori dar şi profesionişti având posibilitatea să exerseze tehnicile utilizate de Benoit Fortunato în Campionatul Mondial de Enduro. Aşa se face că printre cursanţi s-au numărat Andreea Goga şi Adriana Stănescu, campioana, respectiv vice-campioana naţională de enduro fete, Lucian Neaga, campion naţional la Enduro clasa B şi câştigător al clasei Hobby la Red Bull Romaniacs, dar şi Bogdan Buţiu, campion naţional la Endurocross şi câştigător al Cupei Moto X Country, competiţia care i-a adus cel mai mare premiu din istoria motociclismului sportiv autohton, o motocicletă Gas Gas EC 250 F şi un contract de pilot Gas Gas România.

“Sunt foarte mulţumit de felul în care evoluază piloţii români. De data aceasta am pus accentul pe viteză şi pe studierea rapidă a terenului, urmată de aplicarea unor tehnici – sărituri, viraje din scurt, care te ajută să câştigi secunde preţioase în faţa adversarilor. Sorina şi Bogdan au un mare potenţial, sunt doi piloţi foarte tineri şi motivaţi şi cred în continuare că locul Sorinei este pe podiumul Campionatului Mondial de Enduro Feminin”, a declarat Benoit Fortunato.

Buzăul este pe cale să se transforme într-un punct fierbinte pe harta mondială a enduroului, întrucât pe 9-10, aici este programat Romania GP, etapă în Campionatul Mondial de Enduro.

Adauga un comentariu