Video: Review chiulasa S3, “Putere şi cuplu la greu”, spune Jakab “Jaxy” Zoltan

Jakab “Jaxy” Zoltan este cel mai nou venit în clubul S3, iar riderul din Miercurea Ciuc ne face o descriere amănunţită a modului în care această componentă after-market influenţează comportamentul motorului. Dar, înainte să vedem ce are el de spus, trebuie să spunem că Jaxy are o experienţă de peste cinci sezoane ca endurist amator, a deţinut o Yamaha YZ 250 F, aşadar este obişnuit cu puterea şi chiar cu puterea livrată agresiv, iar din acest sezon el pilotează un Gas Gas EC 300, an de producţie 2009.
“Cu chiulasa S3, diferenţa este foarte mare faţă de chiulasa stoc. Estimez la 20-25% îmbunătăţirea cuplului în ture joase, dar şi a puterii. S-a schimbat chiar şi felul în care sună motorul, e mai sănătos”, spune Jaxy, care e de părere că motorul trage mai lin, de la relanti. “În zonele de tziky-tzaky, pe unde înainte mă chinuiam, acum merge fără probleme”, ne-a răspuns riderul la întrebarea cum se comportă acum motocicleta în zonele tehnice, adăugând că foloseşte insertul negru (detalii aici), cel care creează cel mai mare raport de compresie, recomandat a fi folosit pentru ture la altitudini mai mari.
Jaxy s-a dat trei zile alături de veterani endurişti în zona Bălanului şi a remarcat că răcirea motorului este mai bună cu S3, neîntâmplându-se să-i fiarbă apa. “Dacă până acum pierdeam putere atunci când ajungeam la punctul de fierbere, acum motorul rămâne la fel de eficient şi atunci când se încălzeşte mai tare, în zonele tehnice.  De notat că Jaxy a participat în august la Hard Enduro Piscu Negru, aşa că avem garanţia că ceea ce numeşte ciucanul “zonă tehnică” este într-adevăr “zonă tehnică” şi nu o plimbare prin parc…
Pe motocicletele Gas Gas EC 300 chiulasa S3 este instalată stock.

Pe motocicletele Gas Gas EC 300 chiulasa S3 este instalată stock.

“Fără ambreiaj, fără picioare, pe tziky-tziky, ai putere şi poţi controla mai uşor motorul”, mai spune el, admiţând că desigur motocicleta nu va urca singură cărările înguste şi întortocheate şi comparând noul comportament al motorului cu un patru timpi. “Ce făceam înainte în treapta doi de viteză, acum fac în treapta III, iar în treapta I mai intru doar pentru tziky – tzaky şi eventual alte pasaje foarte tehnice”, se pronunţă Jaxy. L-am întrebat cum se comportă chiulasa S3 şi la secţiunile tip “potecă viteză” şi am aflat că el a simţit mai multă putere şi în treptele cinci şi şase.

“Pe forestiere, în viteză, accelerezi doar şi ţii ritmul, nu mai trebuie să te joci mereu cu gazul şi ambreiajul, iar în treapta 1, în momentul braaaap, motorul are putere”, completează Jaxy. Foarte interesantă este comparaţia pe care o face el între KTM şi Gas Gas, prima marcă având de regulă faţa mai uşoară, ceea ce este un avantaj la tziky tzaky, în schimb situaţia se inversează la urcările lungi, în care Gas Gas e în avantaj, fiind mai stabil datorită trenului anterior mai greu. Am aflat că dezavantajul se anulează pentru Gas Gas, odată montată chiulasa S3.
Ca şi dezavantaje, piloţii Pro se plâng de diminuarea puterii în turele înalte, dar cum eu practic hard enduro, nu resimt nici o problemă. Cuplu ca îngrozitor de mult, putere la fel, chiulasa S3 îţi schimbă total motocicleta, merită toţi banii”, conchide Jaxy. Vă lăsăm cu video-ul de mai jos:
material preluat de pe www.dirtbikezone.ro

Adauga un comentariu